Jeg anbefaler frokost, også til meg selv, selv om jeg ikke har lyst på mat om morgenen. Når appetitten er på bånn, må frokosten være fristende ellers så blir det bare en kopp kaffe.

Det er lurt å spise frokost

Frokost er bra for både deg og meg. Det er flere grunner til dette:

  • Frokost gir energipåfyll etter nattefasten – du bruker nemlig energi også når du sover.
  • Frokost sørger for at du holder konsentrasjonen og yteevnen oppe frem til lunsj, kan kanskje være bra for hukommelse også
  • Frokost ser ut til å være gunstig for en sunn vekt og normal BMI
  • Frokost legger grunnlaget for overskudd og energi gjennom dagen
  • Frokost inneholder ofte fiberrike matvarer og er derfor viktig for det totale fiberinntaket ditt.

Les mer: Derfor bør du spise frokost

B-menneskets utfordring

Jeg er et utpreget B-menneske; trøtt og sur om morgenen. Appetitten er fraværende til tross for at jeg er sulten. Ofte drikker jeg kaffe før maten, mens jeg venter på at kroppen skal kvikne til. Noen ganger tenker jeg at hadde jeg røkt, hadde jeg startet dagen med kaffe og røyk. Heldigvis røyker jeg ikke, og kaffen er bare bra for meg. Frokostmat er enda bedre, men brødskiver frister ikke.

Frokost til den trøtte

Skive med kaviar er omtrent det eneste av brødmat jeg har lyst på om morgenen bortsett fra i helgene. Da disker jeg kanskje opp med nybakt Eltefritt grovbrød. Men enda bedre er det med en god smoothie med frukt f.eks. bringebærsmoothie eller blåbærsmoothie med ingefær, yoghurt og havregryn. Havregrynsgrøt og kornblanding med melk er også gode frokostvalg. Noen ganger lager jeg knekkebrød og har dette til frokost også.

Andre ganger lager jeg, slik som i dag, en skål med frukt og yoghurt. Det ser fristende ut, er smakfullt og ikke tørt, er næringsrikt og mettende. Altså en komplett frokost!

Blogginnlegget er hentet fra bloggen lisevonkrogh.wordpress.com Her finner du også oppskriften som er avbildet i artikkelen.