Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Slik måler du kroppssammensetningen din.

Enten du ønsker deg mer muskler, mindre fett, eller begge deler, vil en vanlig vekt aldri kunne fortelle deg nøyaktig hva som skjer i kroppen din.

Mindre fett på kroppen

Hvis målet ditt er å fjerne litt av fettet på kroppen, kan det godt hende at du har klart dette uten at tallene på vekten rikker seg. Det kan nemlig være at det har skjedd en endring i kroppssammensetningen din der du har mistet fett, men fått mer muskler.

Selv om det ikke syns på vekten, kan du altså ha gjort noe veldig bra for din egen kropp og helse. Mer muskler betyr høyere forbrenning, noe som gjør det lettere å gå ned i vekt og enklere å holde vekten stabil.

Mer muskler, mindre fett

Hvis du er en av mange som ønsker litt mindre fett, og litt større muskler, kan det også være vanskelig å stole blindt på badevekten. Hvis vekten går litt oppover, hvordan kan du da vite om du har lagt på deg muskler eller fett?

Og hvis vekten står helt stille? Hvordan kan du vite om det har skjedd store endringer i kroppssammensetningen din der du har fått mer muskler og mindre fett, eller om det rett og slett ikke har skjedd noen ting?

InBody 720, et pålitelig måleinstrument

Gullstandarden for å måle kroppssammensetningen er DEXA måling som har en nøyaktighet på 98,5 %. Rett etter dette kommer InBody 720 som har en nøyaktighet på 98 %. Mens DEXA er noe som kun er tilgjengelig for fagfolk og forskere, er InBody 720 et måleinstrument som er tilgjengelig for de fleste. Du finner dem blant annet på flere sykehus og treningssentre.

Slik måles kroppssammensetningen din

InBody 720 er et måleinstrument som måler hvor mye fett, væske, muskler og annen fettfri kroppsmasse du har på kroppen. Dette gjøres ved det som kalles for en bioelektrisk motstandsanalyse der svake elektriske signaler sendes gjennom kroppen din. Testen trygg, nøyaktig og tar pare et par minutter. Det eneste du skal gjøre, er å stå barbent på en ”vekt”, samtidig som du holder i to ”håndtak”.

Les mer om målingen

En motivasjon til livsstilsendring

Hvis du har bestemt deg for å gå ned i vekt, få mer muskler, eller begynne å leve litt sunnere, kan InBody 720 være en god drahjelp og motivasjonsfaktor. Gjør en måling før du setter i gang med dine nye vaner, og ta en ny test etter en måneds tid. Høyst sannsynlig vil du se en positiv endring i kroppssammensetningen, noe som også vil ha positive følger for helsen.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke