Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Slik finner du ut hvor mye magefett du har.

Har du mye fett på magen, øker risikoen for en rekke livsstilssykdommer. Dette er faktisk en mye større risikofaktor enn overvekt i seg selv. Hvor mye du veier, eller hvor høy BMI du har sier altså mindre om hvor stor risiko du har for å få diabetes type 2 eller andre livsstilssykdommer, enn hva magemålet ditt gjør.

Visceralt fett

Fettet som ligger rundt de indre organene i bukhulen kalles for visceralt fett. Dette fettet er viktig fordi det beskytter og isolerer de indre organene samtidig som de virker som et energilager. Litt fett rundt magen er altså viktig, men blir det for mye kan det gå utover helsa. Menn har ofte mer visceralt fett enn kvinner, og normalt sett øker mengden visceralt fett med alderen. Overvektige har som regel mer visceralt fett enn normalvektige, men ikke alltid.

Øker risikoen for diabetes

Undersøkelser viser at det bare er en viss sammenheng mellom vekt og mengde visceralt fett. Dermed kan en kan en nokså slank person ha en relativt stor mengde visceralt fett, mens en overvektig person kan ha en mindre mengde av det samme fettet.

Forskning viser at det er en sterk sammenheng mellom mengde visceralt fett og en rekke livvstilssykdommer. Det ser ogsa

Annonse:
Annonse: