Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Lurt med styrketrening i tillegg til spinning. 

Hei! Jeg har en BMI på nesten 27 og er en kar på 198 cm. Jeg ønsker å trene kun fordi jeg vil gå ned i vekt, ikke av andre grunner. Den treningsformen jeg liker best, er spinning, og lurer i den forbindelse på hvor mye restitusjon jeg trenger, og om det er andre treningsformer jeg også bør utøve? Er hver ukedag for hyppig?" - Thomas


Personlig trener og muskelfysiolog Helene Høimyr svarer: 

helene
Helene Høimyr har en mastergrad i muskelfysiologi og bachelor i molekylærbiologi fra Universitetet i Oslo. Hun er også utdannet personlig trener, treningsveileder og kostveileder på Norges Idretsshøyskole.
Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei Thomas

Spinning er en fin treningsmetode som både er skånsom for kroppen, men også veldig lett å variere med tanke på intenstiet og utfordring.
Du ønsker kun å gå ned i vekt, noe du også vil kunne oppnå med fokus på utholdenhetstrening over tid.

Jeg vil likevel anbefale deg å trene noe styrektrening for å opprettholde og kanskje bygge muskelmasse i under- og overkropp slik at du har muskelvev som forbrenner energi både i hvile og aktivitet.

Mister du mye muskelmasse ved en vektnedgang vil du oppleve at det blir vanskelig å holde vekta når du har kommet deg ned dit du ønsker.

For å variere utholdenhetstreningen din ville jeg lagt inn gå/joggeturer, kanskje svømming og sykling ute. Om du ønsker å trene hver dag bør du være flink til å variere både aktivtet, lengde og intensitet for å unngå belasningsskader og overtrening.

Du skriver ikke noe om hva slags spinningøkter du kjører, men om det er 45 minutter en gang om dagen får du nok restitusjon om du passer på å fylle på energi og vann mellom hver økt.

Husk at du alltid må utfordre kroppen og tørre å gå utenfor komfortsonen på trening slik at kroppen ikke blir vant til at hver treningsøkt er lik.

Lykke til!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke