Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Sunnere med hjemmelaget?

Barna mine spiser ganske sunt og variert, men de er veldig glade i ketsjup. De spiser gjerne fiskekaker, fiskepinner og fiskegrateng, men da helst med ketsjup på.

Mitt spørsmål til dere i Bramat.no er om jeg bør prøve å redusere barnas inntak av ketsjup? Eller bør jeg gå over til hjemmelaget? Jeg så at Berit Nordstrand laget en hjemmelaget ketsjup i et av sine programmer. Er denne sunnere enn vanlig ketsjup?


Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer:

Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo. Cathrine er kjent fra "Sunt og Godt" på TV2, og er en hyppig brukt ekspert i media. Cathrine er gründer og daglig leder av www.bramat.no, og og jobber dessuten som konsulent/rådgiver innen ernæring.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei og takk for bra spørsmål! Ta gjerne en titt på filmen vi har laget, så får du svar på alle dine spørsmål. Som du ser, behøver hjemmelaget ketsjup absolutt ikke være sunnere enn den du kjøper i butikken. Faktisk kan en hjemmelaget ketsjup inneholde både mer sukker og salt enn en fra butikken.

Det er mange som tror at ketsjup er veldig usunt fordi det inneholder mye sukker. Det stemmer at det er sukker i ketsjup, men det er også veldig mye tomat. Tomat er sunt, og den som er varmebehandlet slik tomaten i ketsjup, tomatsupper og tomatsauser, er faktisk enda litt bedre for oss enn rå tomat.

Så lenge barna dine tar en helt vanlig mengde ketsjup på maten, ser vi ingenting i veien for at de spiser ketsjup. Særlig ikke hvis dette gjør at de spiser enda litt mer av den sunne maten.

Les også: Hjemmelaget tomatsuppe

Hilsen Cathrine

Videoen i artikkelen er laget med støttte fra Helsedirektoratet.
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke