Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Mye alkohol kan gi vektoppgang.

Spørsmål: Jeg har hørt at det er mye kalorier i alkoholholdig drikke, og lurer på om det stemmer. Jeg ønsker å gå ned 5-7 kilo, og lurer på om jeg da bør holde meg helt unna alkohol?

Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer:

Det stemmer at det er en del kalorier i alkoholholdig drikke, ikke bare fordi alkohol i seg selv gir kalorier (7 kcal per g), men også fordi at en del alkoholholdig drikke også inneholder en del sukker. Altfor mye alkoholholdig drikke kan derfor lett vises på vekten i tillegg til å ha andre skadelige virkninger på kroppen. En ting som ikke alle vet, er at alkohol øker appetitten. Når du drikker vil du kanskje også bli litt mindre streng i forhold til hva du spiser, så kombinert med at alkohol øker appetitten, vil dette kunne føre til at du spiser ekstra mye når du drikker en del alkohol ved siden av. For mange kan dette være det som gjør at de går opp i vekt, ikke alkoholen i seg selv.

En annen ting som er verdt å nevne når det gjelder vekt og alkohol er at øl inneholder mye raske karbohydrater, noe som gjør at det ikke er å anbefale hvis du vil ned i vekt.

Når alt dette er sagt: Et glass vin eller to en gang i blant vil neppe være negativt for vekten, og har faktisk vist seg å være bra for helsa!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke