Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Sjekk innholdet av sukker og salt!

Mange spiser sild nå i julen, men vi kunne gjerne spist mer sild ellers i året også. Både som pålegg og som middag. «Ulempen» med sursild og andre typer sildepålegg er at de kan inneholde en del sukker og salt. Men mye av dette ligger i laken, så spiser du mest av silden og ikke så mye av sausen, så er sildepålegg uten tvil et sunt alternativ.

Sunnere enn laks

Sild har høyere gjennomsnittlig innhold av både omega-3 og vitamin D enn laks. Silda hevder seg også på vitamin B12, jern, selen og jod sammenlignet med laks. WWF sjømatguiden merker sild som grønn fisk ”Best valg”: Sild kan trygt velges i fiskedisken. Både den norske vårgytende silda og nordsjøsilda er MSC-sertifisert.

Feit fisk er mer enn laks

Sunt alternativ til kjøtt

De aller fleste av oss kan godt ha en bedre balanse av kjøtt og fisk i kosten. Ved å spise fiskepålegg til frokost og lunsj i stedet for kjøttpålegg, får du som regel et sunnere kosthold. Inntaket av mettet fett og salt minsker, og inntaket av omega-3-fettsyrer og vitamin D øker.

Kun halvparten av den norske befolkning spiser nok fisk. Vi anbefales å spise 300-450 gram fisk i uken hvorav 200 gram bør være fet fisk. Spiser du fisk til middag 2-3 ganger i uken er du i mål.

Du kan også bytte ut et middagsmåltid med fiskepålegg. Omlag 6 påleggsporsjoner tilsvarer en middagsporsjon. De fleste fiskepålegg på boks inneholder rundt 100 gram, dette tilsvarer halvparten av mengden fet fisk du bør spise i løpet av en uke.

Bramat tester røkelaks

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi kun sett på et utvalg av sild i lake. Vi har gjort en samlet vurdering av påleggenes innhold av umettet fett, sukker, protein, salt, og andel sild.
Innholdet av umettet fett, protein og sild har trukket opp, mens innholdet av sukker og salt har trukket ned. Produsentene merker ikke innholdet av vitamin D og omega-3 og derfor kan vi dessverre ikke ta med dette som en faktor i vår vurdering.

Smak er heller ikke en faktor i testen, men du kan stemme på din favoritt nedenfor.

Article Index

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke