Foto: Erik Helgeneset

Sunnere mat enn mange tror.

Fisk er sunt, og mange av oss spiser for lite av det. Kanskje fordi vi tenker på fisk som noe som tar tid å lage og der vi ikke er like flinke til å til å teste ut nye oppskrifter slik vi gjerne gjør med annen mat. Men fisk kan også være enkelt, og fiskepinner er noe av det enkleste du kan lage. Fiskepinner er ofte også noe som barna liker.

Kosthold for deg som vil bli sunnere og sprekere

Er panert fisk sunt?

Rene fileter av fisk vil alltid være sunnere enn farseprodukter og panert fisk, fordi det kun består av fisk og ikke er tilsatt salt, stivelse og fett. Men det betyr ikke at panert fisk som fiskepinner ikke er sunt. I motsetning til hva mange tror inneholder de fleste typer panert fisk minimalt med fett, og har et helt greit innhold av fisk.

Paneringen gjør riktignok at fisken kan suge til seg en del stekefett i pannen, men hvis du heller steker fiskepinnene i ovnen, slipper du å bruke stekefett. Det betyr at den ferdig stekte fisken vil inneholde mye mindre fett hvis den er stekt stekeovnen enn hvis den stekes med fett i pannen.

Bramat tester panert fisk

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet et utvalg panert fisk som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. For å gjøre en ernæringmessig vurdering av produktene har vi sett på hvor mye mettet fett, umettet fett, salt, protein og fisk de forskjellige produktene inneholder. Mye mettet fett og salt har trukket ned, mens mye umettet fett, protein og fisk har trukket opp. Vi har latt innholdet av fisk telle dobbelt.

Smak er ikke en faktor i testen, men du kan stemme på hvilken du liker best.

Vi har valgt å gi terningkast 4-6 fordi vi mener at alle produktene kan ansees for å være et sunt alternativ til middag sammenliknet med mange andre middagsalternativer. De vi har vurdert som sunnest har fått terningkast 6.

{advpoll id='120' view_result='0' width='0' position='center'}