Foto: Cathrine Borchsenius

Kjapper du deg nå, kan du fremdeles plukke litervis med aronia!

Store blåsorte bær som henger i klaser på prydbusker mange steder når du først begynner å se etter dem. Mange tror at aronia er giftige, men tvert imot; du finner vel ikke noe sunnere bær enn aronia! Stappfulle av antioksidanter, og garantert bra for helsen!

Aronia tåler en frostnatt, men ikke mange. Skal du plukke dem bør du altså gjøre det nå!

Fordi disse bærene er så store og henger i klaser, går det superfort å plukke. Men pass på: Du kommer til å bli knallblå på hendene! Disse bærene inneholder nemlig MYE fargestoffer. Og det er jo akkurat disse fargestoffene som er så bra for oss!

Moden aronia smaker ganske søtt, men har en hinne som gjør at de kan være litt vanskelige å svelge. De egner seg derfor bedre i saft og smoothies.

Les også: Aronia, naturen egen superfood

Aronia egner seg godt til å fryse, fordi de ikke klumper seg sammen som andre bær. Skal du ha litt aronia i en smoothie, er det bare å trille ut av posen og ned i blenderen.

Selv lager jeg smoothies nesten hver morgen til barna mine. På sommeren bruker jeg frossen blåbær, men nå som jeg har fylt fryseren med aronia, bruker jeg aronia eller en blanding av blåbær og aronia. For at smoothiesen skal mette litt, har jeg nedi mager vaniljekesam.

Les også: Aronia, superfood på busk

Aroniasmoothie

2 store glass

1 frossen banan
2 dl frossen aronia
2 dl Blåbærbiola
1 dl Granateplejuice (eller annen juice)

Innlegget er fra Cathrine Borchsenius sin blogg Brahverdag.no