Foto: Lise von Krogh.

Perfekt til fiskegrateng og nå du vil gjøre middagen litt sunnere.

Vi spiser ikke nok frukt og grønt i dette landet. De aller fleste av oss klarer ikke å få i oss vår daglige anbefalte halvkilo. Hvorfor er det slik? Det er da nok frukt og grønt i butikken, selv om utvalget noen ganger er litt stusselig.

Senk terskelen i hverdagen

Det skal ikke mye kreativitet til for å lage en god salat til middag. Det enkleste du kan gjøre er å raspe noen gulrøtter til middagen. Det trenger ikke være mer avansert enn det for at det skal være sunt nok.

En enkel vei til 5 om dagen

I dag spiser vi i snitt ca. 320 gram frukt, grønnsaker og bær daglig. Altså et stykke fra 500 gram som er anbefalingen. Dette forskjellen tilsvarer en tomat og en porsjon kokte grønnsaker.

Du kan selv øke inntaket ved å ha noen tomat- og paprikaskiver på brødskivene, spis et eple på formiddagen og en banan på ettermiddagen og lag en bærsmoothie til kvelds.

Til middagen er det helt ok å bruke en pose med wokgrønnsaker, vanlig kokte grønnsaker, en pose med ferdigsalat eller kun ruccola med litt olivenolje og balsamico.

Du må ikke lage grønnsaksretter helt fra grunnen av om du vil være sunn. Enkle løsninger kan faktisk være det som skal til for at du får i deg denne viktige matvaregruppen.

Hverdagssalat til fiskegrateng

Hvor skoen trykker er nok individuelt, men dersom det er vanskelig å nok grønnsaker til middagen er denne søte salaten kanskje det aller enkleste du kan lage. Den passer perfekt til fiskeretter og likes godt av både store og små.

Oppskriften på Super hverdagssalat finner du på bloggen Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt