Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er mye som kan dyrkes i en vinduskarm. Spinat og urter er topp om du vil ha raske resultater.

Innlegget er opprinnelig skrevet for økologisk.no.

I vår har jeg plantet litt spinat, koriander og kjørvel innendørs, nærmere bestemt i vinduskarmen. Perfekt når sommeren ikke vil komme utendørs. Dette er grønt som vokser fort. Spinat kan du så flere ganger fra tidlig vår til utover høsten.

Bare plant et frø spinat og to frø av hhv. koriander og kjørvel i små potter. Vann godt og la dem spire i vinduet. Men ikke sett dem i et vindu hvor solen står rett på mange timer om dagen, det kan bli i meste laget. Bruk heller et vindu som ikke får direkte sollys, dette gjelder særlig spinat som også liker det litt kjølig. Husk å holde jorden fuktig.

Både av spinaten og urtene kan du plukke av litt her og der og la den vokse videre. Spinaten er klar når den har fått et knippe blader. Vokser den seg lang og danner blomsterstilk, da har den gått i stokk.

Helt enkelt, helt naturlig og helt perfekt til en delikat salat med asiatisk dressing. 

Oppskrift på Hjemmelaget salat med spinat og urter finner du på bloggen Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt

Annonse:
Annonse: