foto: thinkstock

Ikke tro på raske løsninger, vær kritisk.

Vi forsøker ofte å finne raske løsninger og vil gjerne tro på teorier som kan passe oss selv godt. Dette gjelder ofte om tema rundt vår egen helse. Har vi en forventning om et godt resultat klarer våre nevrotransmittere ofte å manipulere hjernen vår til et positivt resultat. Det er jo veldig fint, at man for eksempel kan tenke seg frisk om man har tro på det selv! 

Kosttilskudd

Kosttilskuddsbransjen er uten tvil gode på å utnytte seg av at vår hjerne lar seg manipulere, og at vi ofte forsøker å tro. Mange tror at man kan bli slank av en pille, eller at små elektroder kan erstatte styrektrening.

Noen vil få oss til å tro minusmat. Altså å spise noe som forbrenner mer kcal enn hva selve varen inneholder i kcal. 10 minutter er bedre enn en time! Det finnes et drøss av treningsapparat og metoder som lover noe lignende. All teori og fornuft tilsier at skal en muskel vokse må belastningen vare over en tid, være sterkere enn de signalene vi til daglig har. For at effekten av en trening skal vare må dette gjentas relativt hyppig.

Det skal også en minimal dose for å få en maksimal effekt. Er noe kosthold bra for vår kropp , fordobles ikke effekten av dobbelt så mye. Protein og proteintilskudd er et noe som mange spør meg om, og kanskje noe av det som blir mest misforstått. Les mer her.

Det finnes ingen snarveier, skal du ha varig resultat handler det om en livsstil. At trening og godt kosthold er en del av deg! Du skal spise riktig i ukesvis, månedsvis før reultatene kommer. Man må trene mange ganger og mye før man blir sterkere, større eller raskere. Og man må trene ennå mere for å beholde dette og øke en allerede godt trent kropp. Selvsagt kan dette være umotiverende for noen, men slik er det. Trening og helse er ferskvare, man må ha en en hverdag med trening og godt kosthold for å ha en trent og sunn kropp hele tiden. 

Trening eller aktivitet er best

All forskning viser at trening og aktivitet har enormt god effekt på vår organisme og vår psykiske helse. Likevel er det mange som ikke vil tro på dette. Vi er født late, og er fortsatt beslektet med vår steinalderforfedre. Deres liv handlet om å jakte og hvile. Vår jakt er en tur på ICA, for deretter å hvile. Dette er kanskje noe av grunnen at kun 30% av oss beveger seg etter Statens Helsetilsyn sine anbefalinger. Vi vil ikke tro at aktivitet er viktig.

Mange trener for å holde kroppsidealet, slik er det enten man vil eller ikke. Men uansett hvor mye slankeindustrien prøver å lage av produkter er vektreduksjon uhyre enkelt. Det er kilokalorier inn, minus kilokalorier ut!  Spiser du en kake istede for en gulrot vil du ha fått i deg flere kcal, sykler du til jobb istede ffor å ta bil vil du forbrenne mer! Det er egentlig veldig enkelt

Vanlig mat, mer en nok!

Spiser du nok, sundt og variert, lik den statens ernæring anbefaller får du i det det du skal. Dette støtter alle seriøse ernæringsfysologer! Dette gjelder også for det som trener mye. Kosttilskudd blir for mange en erstatning for dårlig kosthold. tar du kosttilskudd oppå dette igjen blir dette bare til dyr urin.  

Vet du mer om bilen din enn kroppen?

Mange vet mye mer om sin bil og hvordan den fungerer. En rød lampe, eller en ulyd i bilen er noe av det skumleste vi vet, og kjører rett på et bilverksted. Tenk om vi hadde denne kunnskapen m kroppen, og ikke minst tok like mye ansvar for den! Det er nok her de resterende 70% kanskje vil tro at en god helse handler om kosttilskudd, tabletter, 5 minutters treninger og alternative behandlinger.

Les mer på Tommys blogg her.