Foto:Helene Høimyr

Når utfordret du deg selv sist?

Et treningsprogram blir lett en vane, med samme øvelser, og samme motstand. Mennesket er vanedyr.

Etter den første tiden med nytt program vil kroppen tilpasse seg treningen, og det som før var utfordrende blir nå mer og mer behagelig! Noen ganger kjennes det deilig når samme motstand og øvelser blir lettere å utføre, noe som er et godt bevis på at vi har forbedret oss. Men ofte blir vi værende for lenge på det behagelige nivået, og treningsresultatene vil sannsynligvis bli mindre og mindre synlige.

Som jeg har skrevet før er kroppen vår avhengig av nye utfordringer, ny motstand og variasjon i øvelsene vi utfører. Musklene vokser som respons på dette, og kondisjonen trenger også å bli presset for å forbedre seg! Fortsetter vi på samme nivå uten å fornye og utfordre oss vil vi kunne opprettholde formen vi er på, men nye forbedringer i styrke, kondisjon, bevegelighet eller andre typer responser på trening må vi se langt etter.

Jeg faller også lett inn i gamle vaner, og skjønner veldig godt at mange ikke orker å tenke på nye øvelser, mer vekter og variasjon for ofte.

Enkle tips for å nærme deg de resultatene og målene du ønsker, eller rett og slett bare få litt ny giv og motivasjon i treningen:

  • Gi deg selv utfordringer på trening!
  • Prøv å løfte litt tyngre enn sist.
  • Press deg selv til å løpe litt fortere eller lengre!
  • Få noen til å vise deg en ny øvelse.
  • Bli med på en ny type aktivitet.
  • Kjennes treningsprogrammet ditt for lett ut etter noen uker er det på tide å bytte ut hele, eller deler av det.

Dagens utfordring til treningen i dag: Gjør minst en av utfordringene over.

Er du med?