Velkommen til sommeren.

1. juni betyr sommer, og det er tid for å nyte sommeren jeg har ventet så lenge på.

Varmt vær, sol og ikke minst lyst til å være utendørs hele tiden gjør at uteaktiviteter står på planen fremover. Juni skal bli en aktiv måned, og for at dette ønsket skal bli noe av og ikke bare henge i luften, er det på tide å lage en aktivitetsplan!

En plan over hva jeg ønsker å oppnå i juni vil motivere meg til å se muligheter til aktivitet og trening, og særlig på dager der det kanskje frister mest å bare ligge i en solstol. Det er ikke snakk om å aldri slappe av i sola, men ingen kropper behøver å ligge rett ut i vannrett stilling en hel dag, alle har godt av bevegelse og aktivitet hver eneste dag (råd fra Helsedirektoratet).

Det handler om å se muligheter til aktivitet i sommerværet.

For mange hører det å ligge i parken, eller på stranda sammen med mye grillmat, øl, is og andre sommerfristelser. Mange slike dager i løpet av sommeren betyr både mindre bevegelse og et høyere energiinntak enn i hverdagen. Da er det kanskje ikke så dumt å legge inn en treningsøkt i løpet av dagen, særlig om du har lyst til å opprettholde formen, eller rett og slett lyst til å satse på gode treningsvaner hele året.

Juniplaner

Selv er jeg overbevist om at helårstrening, og et balansert syn på både trening og kosthold er løsningen for meg. Jeg ønsker å være godt trent i alle årets måneder, og har etter mange år med jakten på treningsglede endelig funnet ut at aktivitet og trening hører hjemme i hverdagen min! Også om sommeren, eller i andre ferier og høytider.

Alle som kjenner meg vet at jeg elsker is, godteri og andre søte fristelser. I tillegg er jeg veldig glad i å kose meg i solen, særlig etter en god treningsøkt!

Noen måneder har flere planer enn andre, og mange syns det er vanskelig å få trening til å passe inn i slike måneder. Det skjønner jeg veldig godt, særlig om trening og aktivitet ikke har fått en naturlig plass i livet ditt helt enda. Jo mer uregelmessige treningsvanene dine er, jo viktigere er det å lage en plan for tiden fremover. Ikke nødvendigvis en detaljert plan over øvelser, tider og kilometer, men en oversikt over ukene, særlig de ukene du har planer som forstyrrer de vanlige hverdagene.

Jobb, kurs og ferie!

Min juni handler om å jobbe frem mot skoleslutt, la andre styre treningshverdagen min på kurs, og å reise på ferie med treningsklær i kofferten.

Min plan for juni:

  • Trene mest mulig utendørs, både styrketrening og kondisjonstrening.
  • Løpe flere langturer enn jeg har fått til den siste tiden.
  • Prøve ut nye aktiviteter på kurset.
  • Få flere treningsopplevelser i inn- og utland.
  • Passe på å holde hviledagene rolige.

Hva er dine planer for en aktiv juni?