Foto:Helene_Høimyr

Jeg unner alle å finne treningsglede.

Mange trener fordi de føler de må, eller fordi de har klart å få til en god treningsrutine. Dette kan vi lese mye om i media, men hvor ofte kan vi lese om hvordan vi kan lære oss å like å trene?

Treningsglede er ikke naturlig, eller medfødt hos alle, tvert i mot. Kjempemange har aldri opplevd treningsglede, og kan virkelig ikke forstå hvordan noen kan like å trene. Bare dette kan være demotiverende i seg selv, og det hjelper heller ikke at "alle" andre er utrolig glade og virkelig elsker å trene, uansett vær og klokkeslett.

Dette kjenner jeg meg igjen i, fordi jeg fant ikke treningsgleden før for noen år siden. Det å bli glad i å trene tar tid for mange, og det kan virke som en uendelig lang vei til noe man ikke helt forstår. Hvordan kan noen like å trene når jeg syns det gjør vondt i hele kroppen, og er lite fristende de fleste dager i uka?

Her er mine beste tips til å bli glad i å trene

  • Ingen andre kan bestemme at du skal komme i gang med treningen, det er din egen avgjørelse.
  • Ja, det er slitsomt, vondt, kjedelig og tar lang tid å komme i gang med treningen, særlig å bli glad i å trene i tillegg. Ta den tiden du trenger!
  • Finn treningstyper som du liker, slik at du kan variere mellom hard og effektiv trening, og lettere treningsøkter. De fleste finner noe de liker å gjøre som involverer bruk av kroppen.
  • Utfordre deg selv med nye aktiviteter, øvelser, og ulik intensitet, men ikke føl deg presset til å delta på noe som ikke motiverer deg.
  • Gode restitusjonsdager med nok søvn er viktig, men gir også muligheter for å tenke at det blir godt å trene igjen!
  • Følelsen etter en treningsøkt er uvurderlig, særlig om du fokuserer på fremgangen din, uansett hvor stor eller liten den er.

Jeg har endelig funnet glede ved trening og fysisk aktivitet, og unner alle andre den sammen opplevelsen. Liker du å trene, blir det mye lettere å få trening inn i hverdagen, og etterhvert blir en treningsøkt noe en kanskje til og med ser frem til.

Det er hardt i starten, men ikke gi opp. Treningsglede er et verktøy til å få en aktiv hverdag, og gir meg mye glede!

Hva er dine tips til treningslede?