Tar du valg utifra anerkjennelse eller hva du helst vil gjøre selv?

Best når det gjelder kan bety at man velger når man bør være best.

For livet kan være en konkurranse på alle arenaer. Det å være kulest i vennegjengen, fremstå som den beste mor, fin kjæreste, ha det mest anerkjente stillingen, det fineste hjemmet, ha den mest atletiske kroppen eller best tid i Birken.

Sosiale medier kan skape et ekstra press som gjør at vi blir mer opptatt av hva andre gjør og får til. Jagere kan lettere vise frem sine erobringer, og vise hvor lykkelig det gjør dem.

Søker alltid etter det som er bedre

Jagere er sjelden fornøyd med det de gjør, de jager etter det som er bedre. Det er selvsagt bra for oss som ser langrenn eller sykkel på TV, men i «det virkelige liv» kan dette skape en følelse av bunnløshet. Man blir aldri fornøyd med sitt liv, og stopper sjelden opp og nyter øyeblikkene.

Man mener kanskje at det man gjør ikke er bra nok eller ikke gir den anerkjennelsen man tror man trenger. Man higer etter sine forbilder på sine mange arenaer.

Ned med skuldrene og velg dine kamper

Ingen kan bli best på alle arenaer. Toppidrettsutøvere er aldri fornøyde, de vil alltid bli bedre. Men de har ofte også lavere skuldre på det å prestere på alle andre arenaer i sitt liv. For etter å ha prestert på trening og konkurranser må tempoet ned, restituere og ikke stresse med ting som er uviktige for å bli best.

Det er kanskje det «hvermansen» kan lære av toppidrettsutøveren; velg ut dine kamper. Hva er viktig for deg? Hva er viktig for dine?

Konkurransesamfunnet kan ikke stoppes, men du kan velge å ikke melde deg på. Du kan velge å ikke bry deg med hva naboen mener om deg. Du kan velge å overse de menneskene som ikke gir deg energi, og hva de tenker om deg.

Prioriter deg og dine

Et tips er å prioritere det som er viktig for deg, i steden for hva du tror vil gi deg bedre aksept fra andre. Det kan gjøre at du får mer tid til deg selv og de som er viktige i ditt liv.

Det går mye tid til å tilfredsstille samfunnets krav, og det går på bekostning av hva du faktisk selv vil. For mer lønn gir ikke nødvendigvis mer lykke, sixpack gir deg kanskje ikke mer aksept.

Stopp opp og nyt deg selv og det du har, vær fornøyd med dagen du har nå. Tenk på hvor heldig du er som har de muligheten akkurat du har!

Den store lykken er å vær tilfreds

Det viktigste med livet er kanskje å komme til det punktet der man er fornøyd! Når du har det bra, hvorfor stresse med å få det bedre. Middelmådighet er kanskje undervurdert!

For alltid er det noe bedre å hente, men om du ikke klarer å slå deg til ro med at du har det bra, da kan denne lykken forsvinne i denne jakten. Kanskje leter du etter noe du allerede har!

Bloggen er hentet fra Tommy Multisport