Foto:Helene_Høimyr

Kettlebells på Idrettsskolen i Numedal

Som en perfekt start på helgen fikk jeg muligheten til å ha workshop med en gjeng elever på Idrettssolen i Numedal.

Denne folkehøyskolen spesialiserer seg på idrett og har mange forskjellige linjer med ulike tilbud. Elevene jeg fikk møte går på Fitness - puls og styrke-linjen, noe som høres veldig spennende ut!

Det er ingen tvil om at disse elvene er fremtidens instruktører og personlig trenere!

Elever som er vant til å trene!

Jeg ble møtt av Ingunn som er lærer, og en gruppe imøtekommende ungdom som var klare for et par timer med trening med kettlebells. Fordi jeg ikke er sertifisert kettlebells-instruktør enda ble disse timene lagt opp som en workshop.

Før vi startet med aktivitet snakket vi litt sammen om hvilke erfaringer de hadde med kettlebells fra før, og jeg fortalte litt om meg selv, og om Bratrening.no. Elevene hadde litt erfaringer fra før, og vi skulle sammen bygge på dette.

Fordi elevene har gått på denne linjen siden august i fjor merket jeg raskt at de er vant til å trene, ta instruksjoner, og ikke minst viste god kroppskontroll. Kjempebra gunnlag for å bli enda bedre med kettlebells!

Grunnleggende teknikk og intensiv trening

Workshopen var planlagt slik at elevene og lærer fikk innføring av grunnleggende øvelser med teknikktrening, etterfulgt av korte, men svært intensive økter.

Øvelsene vi øvde på, og senere kjørte intervallpreget trening med var blandt annet ulike typer swing, med både klassisk stil og hard style, i tillegg fikk de prøve seg med en eller to kuler.

Clean ble også terpet på, og endel røde underarmer oppsto etterhvert.

Skulderpress, goblet squat, overhead squat og jerk fikk også gjengen til å jobbe hardt og fokusert.

I tillegg til smakebiter med ulike øvelser snakket vi litt om konkurranse i kettlebells, og de fikk til og med prøve seg på en halv long cycle med clean & jerk. Imponerende!

Treningsopplegg

Mot slutten fikk elevene prøve seg i grupper som skulle planlegge en liten snutt med trening for de andre. Her kjørte de en sammenhengende økt, hvor de ulike gruppene vekslet på å lede de andre.

Elevene viste virkelig at de hadde lært mye på den korte tiden vi hadde sammen, og jeg tror at fredagskvelden ble avslappende!

Imponerende og kjempegøy!

Jeg er utrolig heldig som fikk muligheten til å møte denne inspirerende gjengen! Slike oppdrag er kjempegøy, og jeg får virkelig brukt all utdannelse og erfaring jeg har med trening, instruksjon, og undervisning.

Hadde jeg fått muligheten igjen, ville jeg definitivt tatt et år på denne folkehøyskolen!

Tusen takk for en motiverende start på våren!

Tren med oss!

Har du interessert i å ha workshop, foredrag, eller trene med oss i Bratrening.no?

Les mer under tjenester, eller skriv en mail da vel.
Følg også @Idrettsskolen, @bratreningno og @kunnskapsriktrening på Instagram

God søndag!