FotoKari Anne K Tragethon

2 vakre sykkelturer rundt Hardangevidda. 

Den ene for alle, den andre for spesielt interesserte!

Måbødalen er dalen Vøringsfossen kommer ned, kanskje en av Norges vakreste og mest tilgjengelige større fosser med sine 183 høydemetere.

Norge på sitt vakreste

Her hadde en av oss en ide om at foran i dalen kunne man sykle ned. Selve stien var lett å finne, og for en herlig flyt starten var men etterhvert tok flyten slutt, noe vi jo hadde forventet.

Første del av kløvstien er helt ok, og kan sykles for de med gode ferdigheter. Resten er det litt sykling her og der. Er man forberedt på dette så har man en fantastisk kul opplevelse, der man sykler Norge på sitt bratteste og vakreste.

Et bad under selve Vøringsfossen hører med etterpå. Du kommer deg 4-5 meter fra fossen og her er det action! Vi prøvde også å sykle inn hit men endte med å bære sykkel hele veien inn, og i tillegg på feil sti. Ta stien ned, som starter mitt i dalen er et godt energisparende tips med eller uten sykkel på skuldra!

Oppsummert så vil det overraske meg om noen andre har prøvd å sykle ned her før oss, men du verden for en fantastisk bra opplevelse!

Kombiner sykling med fisking

Dagene før tok jeg meg et stykke inn på Rallarvegen, og fant meg en sti opp til platået for å fiske. En utrolig herlig opplevelse som også er en idee jeg mener flere burde teste ut.

Pakk telt, fiskestang og sett av et par dager for å fullføre hele veien! Stiene her er nokså snille, men en del stein selvsagt, og selve Rallarvegen er så unik som jeg trodde selv om jeg ikke syklet hele.

Dette er noe man absolutt må gjøre uansett form og type sykkel. Ta tiden til hjelp, og bruk den sykkelen du har (bare den er i god stand).

Her så jeg alt fra sykler med kurv til heftige sti og grus sykler.

Neste prosjekt for meg er Aurlandsdalen med sykkel.  Heng gjerne med!

Innlegget er fra Tommy Aslaksen sin blogg Tommymultisport.com