Foto: Tine Poppe

Nytt år, nye muligheter, og ofte massevis av nyttårsforsetter.

Treningssentrene er stappfulle, og overalt kan vi lese om hvordan vi kan gå raskt ned i vekt på kort tid, og hva som skal til for å bli slanke, veltrente og vellykkete.

Vi som jobber med kosthold, trening, vekt og helse, vet alt om nyttårsforsetter. Vi vet at det er nå vi bør smi, mens jernet er varmt. Det er nå folk ønsker råd, oppfølging, og hjelp til å nå sine mål om å bli sunnere, slankere og sterkere.

Journalistene ringer allerede fra desember for å lage januarsaker som ”Her er de verste kaloribombene”, og ”Denne maten bør du spise mindre av”.

Fyll på med alt som er bra for deg

Folk leser slike saker, det er ingen tvil om det. Men både for min egen, og andres del så tenker jeg at det er mye mer positivt og veldig mye mer lystbetont å fokusere på alt vi gjerne bør gjøre og spise MER av! For det er faktisk massevis av mat som vi VET er bra for oss som mange av oss spiser altfor lite av. Som grønnsaker, fisk, bær og fullkorn.

Så hva med at 2017 skal bli året der vi virkelig fyller på med alt som er bra for oss? Mer av den sunne maten, mer trening, mer frisk luft, mer søvn, mer hvile og rekreasjon, mer tid sammen med folk som fyller oss med overskudd, og kanskje også mer av opplevelser, velvære og egentid?

Hønemor på tur

Mange tror at jeg som er ernæringsfysiolog alltid spiser sunt, men sannheten er at det er massevis av bra mat og næringsstoffer jeg gjerne kunne fylt på mer av.

Som trebarnsmamma og utpreget hønemor er det også mye jeg gjerne vil gjøre mer av. Ting som ikke bare handler om barn og familie, men som er bra for meg. Enda mer trening, særlig rolig trening som yoga, pilates og stretching, mer tid sammen andre, ikke bare mine og andres unger, og gjerne også litt mer opplevelser. Det er jo tross alt nå som er livet!

I oktober gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før, og som jeg heller aldri trodde jeg kom til å gjøre. Jeg som aldri har vært borte fra ungene mine mer enn maks tre dager i strekk, dro ti dager til Bali!!!! Ti dager på treningstur til Bali! Bare meg, ingen barn, ingen forpliktelser! Et eget rom der jeg kunne gå rett ut av døra uten å tenke på annet om hvilken bikini eller hvilke joggesko jeg skulle ta med meg.

Det første døgnet trodde jeg at jeg skulle klikke! Sliten etter en laaang flyreise, 7 timers tidsforskjell, spying i et døgn og SKIKKELIG dårlig samvittighet for at jeg var så EGOISTISK at jeg bare dro! For turen var nemlig et resultat av at jeg ganske kort tid i forveien veldig impulsivt hadde takket ja til å bli med Formtopp på tur.

Det tok noen dager der det eneste jeg tenkte på var hvordan jeg skulle holde ut hjemmefra, men gradvis ble jeg mer og mer komfortabel. Bare meg sammen med masse fine folk, trening med dyktige instruktører hver dag, sol og varme, massasje hver dag, og massevis av latter, god mat, og fine opplevelser. Etterhvert nøt jeg hver dag i fulle drag!

Det var lenge å være hjemmefra! Jeg tror nok ikke at jeg kommer til å reise så langt og være borte så lenge en gang til mens barna er små. Men at jeg hadde godt av det er jeg ikke i tvil om! At de der hjemme klarte seg uten meg er jeg heller ikke i tvil om. Så nye turer som gir påfyll kommer det garantert til å bli.

Her kan du se litt av hvordan jeg hadde det på Bali.