Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Slik lager du verdens beste rabarbrasaft!

For meg er sommerferie tid for å gjøre alt jeg ellers ikke har like god tid til. Som å teste ut nye oppskrifter. Denne oppskriften er ikke ny, det har faktisk blitt en fast tradisjon hver sommer. 

Oppskriften fikk jeg av pappa´n min, og rabarbraene plukket jeg på hytta på fjellet der vi har store «sletter» med enorme rabarbra.

Vi plukker flere kilo rabarbra på et blunk, putter dem i bilen, og frakter dem videre til neste feriemål ved sjøen der jeg lager rabarbrasaft noen dager senere.Det finnes helt sikkert mer avanserte oppskrifter på saft enn denne, men denne saften smaker godt, har en fantastisk rosafarge, og er enkel å lage:-) Neste gang skal jeg teste ut å ha litt ingefær i, det tror jeg blir godt! 

Det mest avanserte med saft som denne, er at saften skal siles gjennom et sileklede. Det finnes helt sikkert slike kleder som er beregnet til å lage saft med, men jeg kjøpte bare en vaskepose på nærmeste matbutik, og det funket som bare det. Du vet, en sånn pose med små hull som man kan vaske BHér og sånn i;-)

Rabarbra, den ukjente K-vitamin kilden

Rosa rabarbrasaft

  • 4 kg rabarbra
  • 1 kg sukker (evt. litt mer9
  • Saften av 1 sitron
  • 14 dl vann

Kutt rabarbraene i biter. Kok opp vannet i en stor gryte, og ha rabarbraen nedi. La det koke i ca 10 minutter til all rabarbraen har blitt til «tråder». Så kommer krukset; Ta en annen stor gryte eller bolle, legg vaskeposen nedi, med kanten av vaskeposen rundt bollen.

Hell forsiktig den kokte rabarbraen nedi kledet, mens du holder rundt kantene. Vær forsiktig, dette er varmt! La så mye som mulig av saften bli silt gjennom vaskeposen. Det du nå sitter igjen med i posen smaker faktisk ganske godt sammen med litt sukker, men er egentlig «avfall».

Gi saften et nytt oppkok, tilsett sukker og sitron og rør ut. Det dannes litt skum på toppen av saften, dette kan du prøve å ta vekk med en sleiv el. La saften avkjøles, og ha over å flasker. Blandes ut som vanlig saft, men med litt mindre vann.

Takk til OBH Nordica som lot meg teste ut deres supre gryter!
Annonse:
Annonse: