Foto: Stabburet

Folket har talt. Stem på fiskepålegget du liker best.

Vi i BraMat.no tester en rekke matvarer. Disse testene er helt og holdent basert på næringsinnhold og ingredienssammensetning. Det produktet som for flest poeng etter nøye beregninger, får best terningkast og blir dermed best i test.

Nå har vi lansert en ny funksjon som lar leserne avgjøre hvilken som smaker best. Denne funksjonen vil du finne på alle de nye testene vi kommer til å gjøre i 2012.

Les testen av fiskepålegg på boks og stem på den du synes smaker best!

Best på smak, men ikke best i test

Favorittpålegg kan variere fra person til person. Når det kommer til fiskepålegg liker noen sardiner og andre laks, men de fleste liker best makrell i tomat. Hele 58 % har makrell i tomat fra Stabburet som sin favoritt blant fiskepåleggene.

I denne testen er det altså et avvik mellom smakvinner og testvinner. Nå er det heldigvis slik at alle disse fiskepåleggene er sunne og trygge valg, men vi har gjennomført testen slik at den med mest protein og omega-3-fettsyrer kommer best ut.

Sjekk andel fisk

Jo mer fisk det er i et fiskepålegg, desto sunnere er det. Det betyr at et produkt som inneholder andre ingredienser og lavere andel fisk kan komme lengre ned på listen.

I testen av fiskepålegg på boks testet vi makrell i tomat med 60 % makrell. Det finnes også makrell i tomat med 70 % makrell ( de største boksene) som hadde kommet bedre ut i testen om disse hadde vært inkludert.

Noen unngår makrell i tomat fordi det er sukker i sausen. Et tips er å la litt av sausen være igjen i boksen slik at du får i deg mer fisk og mindre sukker.

Stabburet makrell er altså ikke å forakte, verken når det gjelder næringsinnhold eller smak!