Jeg har lenge hatt lyst å lage moussaka, mest av alt fordi jeg er glad i auberginer.

Retten minner om lasagne, men pastaplatene er byttet ut med auberginer. Moussaka blir nesten som en lavkarbolasagne, hadde det ikke vært for tilbehøret.

Fuske-moussaka

Denne moussakaen er en fuske-moussaka, fordi den inneholder karbonadedeig. En ekte moussaka skal inneholde lammekjøtt, men smaker godt med storfe også selv om smaken blir litt tammere. Snart skal de søte lammene slaktes, så da må jeg prøve meg på ekte moussaka.

Hva skjer når pastaen viker for auberginer?

Det mest påfallende er at karbohydratinnholdet går ned. Mens 100 gram kokt, hvit pasta gir 26 gram karbohydrater, vil en tilsvarende mengde aubergine kun gi 2 gram. Perfekt om du vil lage en lasagne som er lavkarbo.

I tillegg dobles fiberinnholdet, mens proteininnholdet reduseres. Auberginen er rikere på vitaminer, særlig folat og vitamin C, den hvite pastaen rikere på mineraler bortsett fra kalium. Jeg synes dagens rett inneholdt for lite aubergine, husbonden ville hatt mindre – smak og behag.

Vår mousakka ble servert med poteter og dermed ikke lavkarbo, men serveres den kun med salat som tilbehør hadde den vært det.

Oppskriften finner du på bloggen til Lise von Krogh: Hjemmelaget moussaka, nesten gresk