Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Øker prestasjonen på treningen.

Jeg er en gutt i 20 årene som sykler mye. Noen jeg kjenner sverger til å drikke rødbetejuice før trening og konkurranser. De mener at de sykler fortere av dette. Spørsmålet er om dette stemmer, eller om det er ren overtro?


Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer: 

Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo. Cathrine er kjent fra "Sunt og Godt" på TV2, og er en hyppig brukt ekspert i media. Cathrine er gründer og daglig leder av www.bramat.no, og og jobber dessuten som konsulent/rådgiver innen ernæring.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det er faktisk en del forskning som tyder på at rødbeter kan bidra til økt prestasjon for deg som trener en del. Men det som er litt "rart" er at rødbeter ser ut til å ha best effekt på de som trener en del, men ikke de som trener på elitenivå. Kanskje kan dette skyldes at de som trener på toppidrettsnivå allerede har oppnådd sin maksimale prestasjon, og at rødbeter derfor ikke kan få dem til å prestere enda bedre. Vi kommer til å legge ut en forskningsartikkel om akkurat dette her på Bramat.no i løpet av kort tid.

Mye av den forskningen som har vært gjort på rødbeter og prestasjon, er gjort på trente mennesker som drikker ½ liter rødbetejuice hver dag. Dette er relativt mye, som du kanskje vet har rødbetjuice en nokså jordaktig smak.

Selv om du ikke klarer å helle i deg så mye rødbetejuice hver dag, er det en del som tyder på at alt er bedre enn ingenting. I tillegg til å kunne øke prestasjonen, er rødbeter en "supergrønnsak" som har vist seg å være bra for helsa på flere måter.

Rødbeter er rik på vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. En del forskning tyder på at de som spiser en del rødbeter har redusert risiko for både kreft og hjerte- og karsykdommer.

Rødbeter smaker godt kokt eller bakt, i supper, salater og gryteretter, og kan altså drikkes som juice eller i smoothies.

Sjekk oppskriften på rødbetsuppe her.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke