Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Dårlig immunforsvar av ensidig kosthold?

Hei. Min 2 åring spiser veldig lite og fortsatt Barnegrøt fra 8 mnd. Kresen og småspist. Er dette farlig for kroppen? Han er en aktiv og glad gutt, men har siden barnehagestart i fjor vært syk av og på konstant. Feber, hoste, omgangssyke, snørr osv. Kan dette ha noe med kosthold å gjøre? Han spiser brød. Noe middag, babygrøt l melk, juice, tran , paprika og litt annet småtteri. Er bekymret siden det virker som om immunforsvaret er dårlig.


Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer: 

Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo. Cathrine er kjent fra "Sunt og Godt" på TV2, og er en hyppig brukt ekspert i media. Cathrine er gründer og daglig leder av www.bramat.no, og og jobber dessuten som konsulent/rådgiver innen ernæring.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei!

Jeg syns ikke du skal bekymre deg for sønnen din så lenge han vokser greit og følger sine vekstkurver. At han er mye syk nå som han har begynt i barnehagen er helt normalt og noe alle barn skal gjennom. Det første året i barnehagen er alltid verst, da blir de fleste barn ofte smittet av "det meste".

Les også: Barna liker mer enn du tror

Mange barn er kresne når de er små, men dette vokser de gjerne av seg. Det som er viktig er at du hele tiden forsøker å utfordre hans smak og grenser. Hvis han for eksempel ikke vil ha grønnsaker til middag, så si at han likevel må ha det på tallerken selv om han ikke spiser det. Etter hvert kan du utfordre ham på å smake på alt som ligger på tallerken.

Les også: Slik får du i barna mer frukt og grønt

Hvis han spiser grøt, noe middag, juice, melk, tar tran og spiser litt frukt og grønt, kan du være nokså sikker på at han får i seg det han trenger av næringsstoffer. De fleste små barn spiser jo i perioder ganske ensidig og ikke spesielt mye, uten at det går utover helsen.

Så, jeg tenker at det ikke er noe galt med immunforsvaret til sønnen din, men at det er fint at du er bevisst på å øke variasjonen av det han spiser.

Les også: Grovkarbo et næringsrik valg til barn

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke