Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Gener bestemmer om vi kan få sixpack eller ikke. 

Hei Tommy

Før veide jeg 116,5kg. Idag veier jeg 87kg. Men magen er fortsatt stor i forhold til kroppen. Jeg jogger annenhver dag, men jeg har fortsatt dårlig kondis. Skal jeg heller skaffe meg crosstrainer og trene mage?

Hva skal jeg gjøre for å få ned magen? Jeg spiser ganske sunt. Skal jeg ta noen andre mageøvelser, eller er crosstrainer bedre?


Personlig trener Tommy Aslaksen svarer: 

tommy
Tommy Aslaksen er utdannet personlig trener, og har jobbet som foredragsholder, PT ansvarlig og lærer ved AFPT. Han er tidligere aktiv alpinist, landeveissyklist, triatlon og multisport.
Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei Jostein

Gratulerer med et fantastisk resultat! Jeg regner med at du ser alle fordelene og vil fortsette å ha det slik! Du har en normal vekt nå, men som du sier selv har du litt høy livvidde. Det er muligens på grunn av mye overskuddshud. Jeg prøver å forklare litt enkelt så du kanskje forstår bedre.

Kombinasjonen godt kosthold i passe nok mengder kombinert med trening og aktivitet er det som gir aller mest vedvarende effekt på fettsamensetningen! Vedvarende gode vaner som blir en del av deg er uten tvil noe man skal søke etter! For det gjør det aller sunnest og flere smil igjennom et langt og godt liv.

Når det gjelder mage, så er oppskriften det samme og et veldig viktig poeng er at du kan ikke punkteforbrenne. Det er genetisk bestemt hvor kroppen henter fettlagerene som energi fra. Det blir transportert via blodårene til der muskelarbeidet gjøres. F.eks under magetrening!

Under roligere aktivitet brukes større andel fett til brensel i %, da vi har "ubegrensede" lagre av dette. Men uttaket er relativt lite. Hardere trening vil kroppen i hovedsak bruker glykogen som brensel, altså sukker som du har begrensede mengder av ( ca 90 min hardt arbeid) Det er dette som som er enklest å omdanne til energi til
muskelarbeid. Dette må uansett fylles opp igjen, og om inntaket er mindre enn uttaket så vil du tære tilsvarende i fett.

Det mest effektive er likevel å konsentrere seg om kostholdet! Hold deg unna unødvendig kosemat, i det minste 6 av ukedagene.

Vektreduksjon kan man bruke matematikk på. Hvileforbrenningen din er +/- 1800 kcal. Sitter du på jobben i en time kan du plusse på ca 100 kcal. Går du i en time kan du plusse på ca 400 kcal. Løper du hardt i en time kan du plusse på 1100 kcal osv.

En vanlig sunn middag med mye grønt inneholder ca 600 kcal. Velger du en typisk julemiddag som ribbe får du i det ca 1800 kcal. 10 smågotter inneholder ca 400 kcal, og 10 gotter går fort og blir ofte mye mer! En potetgullpose ca 1000 kcal, og slik kan jeg fortsette!
Men husk en trent og aktiv kropp med litt mage er mye bedre for helse og humør enn en tynn og innaktiv! Så er du aktiv men litt ekstra på kroppen, da gjør du ditt for å kunne kose deg med livet ditt, lenge!!

Artikkelen er hentet fra Bratrening.no

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke