Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Disse øvelsene bør du gjøre!


Hei,
Jeg er 25 år og er middels overvektig. Jeg har klart å gå ned 20 kilo og begynner å føle meg vel i min egen kropp. Det eneste er at jeg gjerne skulle strammet opp underkroppen litt. Rumpa er for slapp og lårene er typiske «ridebukselår». Ikke veldig flatterende. Når jeg gikk ned i vekt var jeg flink med kostholdet og jeg trenet en god del kondisjon. Jeg har ikke trent noe styrke, og trenger noen tips til hvilke øvelser jeg bør ta for å stramme opp lår og gjerne få en sprettrumpe. Kan du gi noen tips til øvelser?
Hilsen Lina


isabel
Isabel Helen Christoffersen har en bachelor i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøyskole, og Bachelor i ernæring fra Atlantisk medisinske høyskole.
Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei Lina,

Så flink du har vært som har gjort en livsstilsendring med fokus på økt aktivitet og sunnere kosthold. Fordi du har gått ned 20 kilo har du også redusert risikoen for å utvikle ulike livsstilssykdommer.

Når man har gått ned så mye som deg, ved å spise sunt og trene kondisjon, er det ofte at huden kan virke litt slappere. Med styrketrening kan du fint stramme opp og få en sterkere og fastere kropp.

Siden du ikke har trenet styrketrening før vil jeg først og fremst anbefale deg å ta kontakt med en personlig trener eller en treningsveileder som kan trening og teknikk. Det er veldig viktig med tanke på å unngå feilbelastning. Riktig teknikk er avgjørende for resultat og skadeforebygging.

Du lurer på hvilke øvelser du bør gjøre for å få strammere lår og rumpe. Da anbefaler jeg disse øvelsene:

  • Knebøy
  • Markløft, Sumomarkløft
  • Ulike varianter av utfall
  • Strakmark
  • Bekkenløft, Hipthruster
  • Step ups

Fordi du er nybegynner kjører du uten ytre belastning de første ukene. Helt til du føler deg sikker på teknisk utførelse. Etter hvert som du blir tryggere kan du legge på ytre belastning og kjøre 10 repetisjoner x 3 serier. Da skal du ha på så mye belastning at du ikke klarer å kjøre mer enn ti repetisjoner. Klarer du fler må du øke belastningen.

Jeg anbefaler deg å trene styrke 2-3 ganger i uken. Varier øvelser og belastning de ulike dagene.

Lykke til!

Hilsen Isabel Helen Christoffersen


Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke