Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Hei, jeg er en treningsglad jente som prøver å få orden på kostholdet.

Det jeg synes er forvirrende, er hvor mye protein man trenger. Jeg har lest alt fra 0. 8-2.5 per kilo? Jeg trener 3-4 ganger i uken i moderat/høy intensitet.

Fra Kristin


Isabel Helen Christoffersen svarer:

isabel
Isabel Helen Christoffersen har en bachelor i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøyskole, og Bachelor i ernæring fra Atlantisk medisinske høyskole.
Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei Kristin,

Jeg skjønner godt at du er forvirret når det gjelder proteininntak. Det er mye informasjon, med varierende resultat, å finne på akkurat dette området. Proteiner regnes ofte i gram per kilo kroppsvekt og en voksen person trenger cirka 0,8 gram protein per kilo kroppsvekt, per dag. Veier du 70 kilo vil dette tilsvare cirka 56 gram protein om dagen. Men trening og aktivitet spiller også en sentral rolle for dagsbehovet. Olympiatoppen har utarbeidet en oversiktlig tabell som tar for seg anbefalt dagsinntak av protein i forhold til aktivitet og aktivitetsnivå. Se tabell under:

Type utøver og trening

Proteinbehov
(gram per kilo kroppsvekt per dag)

Mosjonist

0,8-1,0

Utholdenhetsidrett
- Moderat treningsmengde
- Høy treningsmengde

1,2-1,6
1,2
1,6

Styrke/Kraftidretter

1,2-1,8

Unge utøvere i vekst

2,0

Et tilstrekkelig inntak av proteiner, kombinert med et ellers variert og balansert kosthold, er blant annet viktig for at du skal få de resultatene du ønsker av treningen. Men det holder ikke bare å ha et tilstrekkelig inntak av protein, det handler også om å spise riktig type protein. Dette er veldig viktig i forhold til at du skal dekke behovet for essensielle proteiner, som er livsnødvendige proteiner som kroppen ikke klarer å produsere selv, de må derfor tilføres via kostholdet.

For fler tips angående proteiner og type mat du bør spise så ta en titt på denne artikkelen.

Håper det var til hjelp!

Hilsen Isabel Helen Christoffersen

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke