Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Hei Cathrine. Jeg har fått mitt andre barn for 3 mnd siden, og veier fremdeles 10 kilo mer enn jeg gjorde før jeg ble gravid.

Sommeren nærmer seg, og jeg har lyst til å gå ned 3-4 kilo før ferien. Har hørt at det ikke er så lurt å gå ned i vekt når man ammer. Stemmer dette?


Hei du!

Gratulerer med barn nummer 2! Det er fremdeles kort tid siden du har født, og det er derfor naturlig at du veier mer enn før graviditeten. Ofte forsvinner ikke de siste kiloene før barselåret er over.

Det er ingenting i veien for at du går ned i vekt selv om du ammer. Du skal bare passe deg for at du ikke går altfor raskt ned i vekt, ettersom det kan utover mormelken, både når det gjelder kvalitet og mengde.

Går du derimot ned rundt en halv kilo per uke, vil det ikke være skadelig for melkeproduksjonen din. Vær bare ekstra nøye med å drikke mye vann slik at du får nok melk.

Med et sunt kosthold, og nok bevegelse, for eksempel raske turer med vognen, kan du fint greie å gå ned et par kilo i løpet av 4 uker. Noe særlig mer enn dette bør du ikke prøve på.

Lykke til og god sommer!

Hilsen Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke