En muffinsform kan fylles med mer enn kakerøre.
Disse matmuffinsene kan du bake mange av, slik at du kan fryse ned. Så er det bare å tine dem ved behov. Kjempegode til kveldsmat eller ved siden av gryteretter eller suppe.
Ingredienser
- 1 stk rødløk
- 1 stk grønn squash
- 4 stk egg
- 1 beger kesam original
- 4 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvete, grov
- 2 ss solsikkeolje
- 3 ts bakepulver
- 50 g revet hvitost
- 2 ss finhakket frisk dill
- 2 ss finhakket frisk estragon
- 2 ss finhakket frisk basilikum
Fremgangsmåte
Riv squash på rivjern. Legg den i et dørslag. Strø på salt og la den stå og dryppe av i 30 minutter. Sett stekeovnen på 200°C.
Skrell og finhakk løk. Klem væsken ut av squashen og legg den på et papirhåndkle.
Visp sammen egg, kesam og olje. Bland i mel og bakepulver.
Bland deretter i løk, urter, squash og ost og legg røren i smurte muffinsformer.
Stek muffinsene i ovnen i 20-25 minutter.