Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Disse lager du på 1-2-3.

Grove scones er superraske å lage fordi de hever med bakepulver, ikke gjær. Bruk fin eller grov sammalt hvete og server til frokost eller i matpakken.

Ingredienser

  • 220 g hvetemel
  • 220 g sammalt hvete, fin eller grov
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl skummet melk eller lettmelk

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk.
Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde ”kaker” (2-3 cm tykke). Legg dem på stekeplate med bakepapir.
Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten gjennom, men behold den runde formen.
Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysingskontoret for brød og korn