Foto: S Dreyer Frukt.no

Smakfull og saftig eplekake med kokos uten hvetemel. 

Denne eplekaken bør du prøve! Saftig ogmed masse smak, samtidig som den er grei og enkel å lage. Server den lun med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus.

 Ingredienser

Til formen:

  • 1 ss smeltet smør
  • 1 ss sukker
  • 2 ss kokosmasse

Kakerøre:

  • 1 dl potetmel
  • 2 dl finmalte mandler
  • 3 dl melis
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kokosmasse
  • 150 g mykt smør
  • 2 stk egg
  • 1 dl vaniljeyoghurt

Fyll:

  • 3 stk eple

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C.
Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fordel sukker og kokos i hele formen.
Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Tilsett smøret, og smuldre det inn i det tørre.
Tilsett egg og yoghurt, og rør det sammen.
Hell røren i kakeformen.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i tynne båter og legg dem tett i tett i røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.
La kaken avkjøles i noen minutter i formen.
Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.

Kilde: Frukt.no