Smakfull og saftig eplekake med kokos uten hvetemel.
Denne eplekaken bør du prøve! Saftig ogmed masse smak, samtidig som den er grei og enkel å lage. Server den lun med vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus.
Ingredienser
Til formen:
- 1 ss smeltet smør
- 1 ss sukker
- 2 ss kokosmasse
Kakerøre:
- 1 dl potetmel
- 2 dl finmalte mandler
- 3 dl melis
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl kokosmasse
- 150 g mykt smør
- 2 stk egg
- 1 dl vaniljeyoghurt
Fyll:
- 3 stk eple
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175°C.
Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fordel sukker og kokos i hele formen.
Bland sammen de tørre ingrediensene til røren. Tilsett smøret, og smuldre det inn i det tørre.
Tilsett egg og yoghurt, og rør det sammen.
Hell røren i kakeformen.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i tynne båter og legg dem tett i tett i røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter.
La kaken avkjøles i noen minutter i formen.
Server kaken, gjerne lun, med vaniljesaus, vaniljekesam eller vaniljeis.