Foto: Opplysingskontoret for brød og korn

Disse vaflene bør du prøve!

Vaflene heter "Bygdekvinnelagets havrevafler" og er laget av Kari Hodnungseth fra Gol. Hun vant Opplysningskontoret for brød og korn sin konkurranse om de beste havrevaflene i 2010. Her er vinneroppskriften:

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 10 dl vann
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 8 egg
  • 5 dl kulturmelk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 1 dl smeltet smør
  • 6 ss sukker
  • Ca 10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Lag havregrøt av havregryn, vann, melk og salt. Sett grøten til avkjøling.
Bland havregrøt, sammenvispete egg og de andre ingrediensene i en stor bakebolle. Hvis røren er for tykk når man skal steke kan den tilsettes litt melk eller vann.
Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.

Røren kan med fordel stå over natten, og den har samme holdbarhet i kjøleskap som melk.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn