Disse vaflene bør du prøve!
Vaflene heter "Bygdekvinnelagets havrevafler" og er laget av Kari Hodnungseth fra Gol. Hun vant Opplysningskontoret for brød og korn sin konkurranse om de beste havrevaflene i 2010. Her er vinneroppskriften:
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 10 dl vann
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 8 egg
- 5 dl kulturmelk
- 2 ts vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 1 dl smeltet smør
- 6 ss sukker
- Ca 10 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Lag havregrøt av havregryn, vann, melk og salt. Sett grøten til avkjøling.
Bland havregrøt, sammenvispete egg og de andre ingrediensene i en stor bakebolle. Hvis røren er for tykk når man skal steke kan den tilsettes litt melk eller vann.
Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
Røren kan med fordel stå over natten, og den har samme holdbarhet i kjøleskap som melk.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn