Lørdagswok med sukkererter.
Ingredienser
4 kyllingbryst
3 dl hønsebuljong
1 ss Maisennamel
Masse sukkererter (2 pk)
½ ingefær
2-3 fedd hvitløk
1-2 ts Sambal Olek
Pepper, salt
Soyasaus (3 ss)
Olivenolje (3ss)
2 porsjoner villris
Slik gjør du
- Skjær kyllingen i strimler. Skrell ingefær roten og finhakk.
- Finhakk hvitløk og bland hvitløk og ingefær med olivenolje, sambal olek, pepper og soyasaus.
- Legg kyllingen i denne marinaden, og bland godt slik at all kyllingen blir dekket. La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i 3-4 timer. Ca. 30 min. før servering tas kyllingen ut i romtemp.
- Sett på risen slik at den er ferdig samtidig med woken.
- Bland hønsebuljong med maisennamel.
- Stek kyllingen i litt olivenolje på sterk varme. Hell resten av marinaden over.
- Del sukkerertene i to og legg oppi wok gryten.
- Hell kraften av hønsebuljong og maisenna over. Bland godt og sett på lokk i noen få minutter. Serveres med én gang.