Middagssalat som metter

Ingredienser middagssalat

1 boks røde bønner
2 bokser tunfisk i vann
4 dl kokte pastarør
10-15 oliven (kalamata)
1 avokado
5 dl ruccola eller annen salat
3 tomater
1 paprika
½ rødløk
½ agurk
10 sjampinjong
1-2 ss pesto

Soyasaus
Olivenolje
Saften av en 1/3 sitron
Grovt pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp pastaskruene.
  2. Skjær sjampinjongen i skiver, og stek i litt olje. Mens sjampinjongen steker, presser du over saften av 1/3 sitron og heller over litt soyasaus (ikke soyaolje!) og grovt pepper.
  3. Kutt opp grønnsakene og bland i en stor salatbolle sammen med tunfisk, bønner, og oliven.
  4. Kok pastaen all dente, og rør inn 1 ss pesto. Bland pasta med grønnsakene, og hell til slutt over de stekte sjampinjongene.
  5. Ta gjeren litt ekstra soyasaus og noen dråper sitron/balsamicoeddik over den ferdige salaten.