Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olivenolje
2 båt hvitløk
1⁄2 ss rød karripasta
1 stk frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
1 stk purre
1⁄2 stk brokkoli
1 stk rød paprika
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss maisstivelse (maizena)
3 dl jasminris
Slik gjør du
- Sett på risen først!
- Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.
- Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.
- Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maizena ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.
Serveres med jasminris.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 424 kcal |
Protein | 34,7 g |
Fett | 8,5 g |
Karbohydrater | 52,1 g |
Jern | 2,8 mg |