Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
500 g renskåret svinekjøtt i strimler
 2 ss olivenolje
 2 båt hvitløk
 1⁄2 ss rød karripasta
 1 stk frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
 1 stk purre
 1⁄2 stk brokkoli
 1 stk rød paprika
 2 dl hønsebuljong (utblandet)
 1 ss maisstivelse (maizena)
 3 dl jasminris
Slik gjør du
- Sett på risen først!
 - Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.
 - Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.
 - Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maizena ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.
 
Serveres med jasminris.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 424 kcal | 
| Protein | 34,7 g | 
| Fett | 8,5 g | 
| Karbohydrater | 52,1 g | 
| Jern | 2,8 mg |