Med bacon surret rundt lammefileten kan det neppe gå galt.
De fløtegratinerte grønnsakene er supergodt tilbehør til lammet.
Ingredienser
4 porsjoner
- 800 g indrefilet av lam
- 4 stilker frisk rosmarin
- 1 pk bacon i skiver
- ½ ts pepper
Gratinerte rotgrønnsaker:
- 2 stk søtpotet
- 2 stk bakepotet
- ¼ stk sellerirot
- ½ stk kålrot
- 50 g smør i tynne skiver
- 200 g revet vellagret ost , gjerne Gruyere
- 3 dl matfløte
- 1 dl melk
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
Slik gjør du det
Skrell rotgrønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin.
Smør en ildfast form og legg skivede rotgrønnsaker, revet ost og smør lagvis. Avslutt med et dryss ost, salt og pepper. Hell fløte og melk over grønnsakene. Stek gratengen i ovn på 200 °C i ca. 1 time, eller til rotgrønnsakene er møre. La gratengen stå i 15 minutter før servering slik at den setter seg.
Surr baconskiver rundt hver indrefilet, og knyt en rosmarinstilk til. Brun filetene raskt i en varm panne på alle sider slik at baconet får fin farge. Skru ned varmen og etterstek filetene i pannen i ca. 5 minutter. La kjøttet hvile før servering.
Bruk gjerne ytrefilet istedenfor indrefilet. Brun ytrefileten raskt i pannen, før den etterstekes i ovn ved 125 °C i ca. 20 minutter.