Foto: Matprat

Digg kyllingpizza, toppet med friske asparges, erter og sitron.

 Perfekt mat til fredagskvelden, eller når du har lyst på noe ekstra godt.

Ingredienser

4 porsjoner

Pizzadeig:

  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl lunket vann
  • hvetemel, nok til at deigen blir "passe" tykk

Pizzafyll:

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss olje eller margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • ¼ ts grovt chilikrydder
  • 1 stk ferdig pizzadeig (rå), langpanne

Topping:

  • 1 glass pizzasaus
  • 3 dl revet hvitost
  • 2 blader grønnkål
  • ½ ss olje
  • 5 stk grønn frisk asparges
  • 1 dl frosne erter
  • 1 stk sitron i skiver (kan sløyfes)
  • 1 pk pinjekjerner (á 50 g )

Fremgangsmåte

Start med pizzadeigen: Rør ut gjær i lunkent vann, og bland i salt og mel. La deigen stå og heve i ca 30 minutter.

Stek kyllingkjøttdeig i en varm stekepanne med olje eller margarin til kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Ha i revet hvitløk og chilikrydder. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Rull ut pizzadeigen, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett, smør på pizzasaus og dryss over revet ost.

Fordel den stekte kjøttdeigen utover pizzabunnen.

Riv grønnkål i mindre biter. Ha noen dråper olje på grønnkålen og vend det raskt sammen før du legger kålen på pizzabunnen.

Del asparges i to, sitron i tynne, tynne skiver. Legg asparges, erter og sitronskiver på pizzabunnen. Dryss pinjekjerner over.

Skjær gjerne av det gule skallet og den hvite hinnen på sitronen før du skjærer den i tynne skiver - om du ønsker en mindre bitter smak.

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek pizzaen på 220 °C i 12-15 minutter.

Dryss gjerne litt ekstra chilikrydder over før servering om du liker det litt hot, og server gjerne med en stor salat ved siden av.

Kilde: Matprat.no