Så enkelt er det å lage fiskepinnene selv.
Hjemmelagde fiskepinner kan du lage av mange typer fisk. Velger du torsk får du noe som likner litt mer på de tradisjonelle fiskepinnene. I denne oppskriften har vi brukt laks.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600 g laksefilet, uten skinn og bein
- 1 dl griljermel
Søtpotet-fries
- 500 g søtpotet
- 1 ts flaksalt
- spisskummen, malt
- gurkemeie
- pepper
- 4 ss olivenolje
Mango dip
- 2 dl crème fraîche
- 3 ss mangochutney
Mais- og paprikasalsa
- 2 små paprika
- 1 boks mais
- 0.5 rødløk
- 1 neve koriander, frisk
- 3 lime
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skjær søtpotetene i staver. Legg dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.
Bland deretter griljeringsmel/panko med krydderne. Pisk egget lett sammen i en annen bolle. Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på medium varme til de er gyllenbrune og sprø.
Bland creme fraiche med mangochutney, og pepre etter smak.
Skjær paprikaen i små terninger, bland med finhakket koriander, maiskorn, pepper og salt, og skvis over limesaft.
Server Crispy Fish Fingers med søtpoteter, mangochutney, mais- og paprikasalsa, koriander og lime.