Foto: Matprat, S. Johannessen

Kyllingfilet og brokkoli - kjapp og god hverdagsmat ferdig på bordet på under en halvtime.

Denne retten smaker så godt, og ser så bra ut at den gjerne kan serveres når det er noe litt ekstra også. Server med ris eller nudler. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • 0,5 ts chiliflakes (kan utelates)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss sesamolje eller mer, etter smak
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ts sesamfrø
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • Ris eller nudler

Fremgangsmåte

Skjær hver kyllingfilet i åtte biter.Kutt brokkoli i små buketter og stilken i tynne skiver. Skjær sopp i båter og vårløk i strimler på skrå.

Varm en wokpanne eller vid stekepanne og ha i halvparten av oljen. Stek kjøttet på høy varme til det skifter farge. Krydre med salt og pepper.

Ha kjøttet over i en skål og varm opp resten av oljen. Stek grønnsakene raskt i omganger. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i pannen.

Bland sammen østerssaus, soyasaus, sukker, buljong/vann, chiliflakes og sesamolje i en skål. Riv også ingefær og hvitløk, og ha det i blandingen. Hell det over i pannen. Vend alt raskt sammen, og gi det et lite oppkok.

Dryss sesamfrø over retten rett før servering. Server med ris eller nudler. 

Kilde og bilde: Matprat.no