Perfekt tilbehør til påskelammet.
Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både kjøtt og fisk.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600 g skrelt og skivet poteter
- 1 løk i skiver
- 2 båter hvitløk - presset
- 2 dl melk
- 2 dl matfløte
- salt og pepper etter smak
- 1 dl revet hvitost
- 2 ss hakket frisk kruspersille
Fremgangsmåte
Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele med tykk bunn.
Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med salt og pepper.
Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form.Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen.
Dryss over hakket kruspersille ved servering.