Foto: Therese Elstad

Server med en frisk og knasende salat med havreris og du har en sunn og smakfull rett!

 Til denne retten kan du gjerne servere andre retter i tillegg. Jo mer grønnsaker, desto bedr er det. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 dl havreris eller byggryn
  • 600 g laksefilet
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 0,5 ts salt

Crispy salat

  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. agurk
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 0,5 ss virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Kok havreris som anvist på pakken. 
  2. Ha laksefilet over i en ildfast form. Bland sammen olje, paprikakrydder, spisskummen og salt i en bolle. Rør sammen og pensle oljeblandingen på fisken. 
  3. Stek fisken i ovnen på 180 °C i 10-12 minutter. 
  4. Skrell gulrot og skyll agurk, reddiker og vårløk. Skjær gulrot og agurk i lange, tynne skiver ved hjelp av en mandolin, grønnsakskjærer eller ostehøvel. Skjær reddiker og vårløk i tynne skiver.
  5. Ha grønnsakene over i en serveringsbolle og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. 

Server gjerne med en skive sitron og grovhakket bladpersille på siden.

Kilde og bilde: Matprat.no