Server med en frisk og knasende salat med havreris og du har en sunn og smakfull rett!
Til denne retten kan du gjerne servere andre retter i tillegg. Jo mer grønnsaker, desto bedr er det.
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 dl havreris eller byggryn
- 600 g laksefilet
- 0,5 ss nøytral olje
- 0,5 ss paprikapulver
- 0,5 ss malt spisskummen
- 0,5 ts salt
Crispy salat
- 4 stk. gulrot
- 2 stk. agurk
- 1 pk reddik
- 2 stk. vårløk
- saft av 0,25 stk. sitron
- 0,5 ss virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- Kok havreris som anvist på pakken.
- Ha laksefilet over i en ildfast form. Bland sammen olje, paprikakrydder, spisskummen og salt i en bolle. Rør sammen og pensle oljeblandingen på fisken.
- Stek fisken i ovnen på 180 °C i 10-12 minutter.
- Skrell gulrot og skyll agurk, reddiker og vårløk. Skjær gulrot og agurk i lange, tynne skiver ved hjelp av en mandolin, grønnsakskjærer eller ostehøvel. Skjær reddiker og vårløk i tynne skiver.
- Ha grønnsakene over i en serveringsbolle og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Server gjerne med en skive sitron og grovhakket bladpersille på siden.