Foto: Synøve Dreyer.

Skrei tilfredsstiller alle mine krav til smak, sunnhet og bærekraft – det er det få proteinkilder som gjør.

Skrei er en fantastisk god torskefisk som er lett å tilberede. Det faste muskuløse fiskekjøttet gjør at du kan bruke den i retter som du vanligvis bruker kylling og kjøtt – det er rett og slett bare å bytte ut kjøttet med skrei. Og du kan spise den med god samvittighet på mange måter.

Skrei er sunt!

Nå er det jo slik at vi anbefales å øke inntaket av fisk og redusere på kjøttinntaket. Og bytter du ut kjøttet med skreien så øker du inntaket ditt av omega-3-fettsyrer, jod, selen, vitamin D og vitamin B12, samtidig som inntaket av fett og mettet fett går ned. Proteinkvaliteten til skrei er minst like god som kjøtt.

Dessuten er skrei en mager fisk. Dette betyr at den har lavt innhold av miljøgifter, som kadmium, kvikksølv, dioksin og PCB.

Skrei kan i aller høyeste grad inngå i et sunt kosthold.

Spis skrei nå!

Skrei (Gadus morhua) en vandretorsk som svømmer mellom oppvekstområdet i Barentshavet og gyteområdet ved norskekysten. Det er tre gode grunner til at du bør spise skrei nå:

  1. Skrei er sesongvare og er tilgjengelig fra januar til april.
  2. Fisken kommer fra verdens største torskebestand som er forvaltet på en bærekraftig måte
  3. Den fiskes langs norskekysten fra Stad til Finnmark.

Spis skrei med god samvittighet

Dersom du er opptatt av å spise fisk som har levd et naturlig liv og hvor det stilles krav til foredling, så bør du spise skrei!

Skrei og torsk fra Barentshavet er MSC-sertifisert og bærekraftig fisket. Dette er et av de absolutt beste valgene i fiskedisken. Kilde: WWF Norge.

Det er nemlig bare gytemoden norsk arktisk torsk med minst 3 kilo rund vekt som får lov til merkes med kvalitetsmerket for skrei. Den er ikke fóret og den er villfanget fisk. Skreien kan kun fiskes mellom 1. januar og 30. april i de naturlige gyteområdene innenfor norsk økonomisk sone.

Produksjon av filetprodukter og pakking kan kun skje i Norge innen 24 timer etter fangst.

Skrei er rett og slett skikkelig kvalitetsmat som du kan spise med god samvittighet. Les mer om skrei på Godfisk.


Blogginnlegget er hentet fra Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt. Klikk for å få oppskiften på Spicy Skrei eller Skrei med søtpotetstappe.