Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Jeg er ikke så veldig glad i kjeks og kaker, men de siste årene har jeg fått øynene opp for biscotti.

Passe søte, harde, og akkurat det lille som skal til ved siden av en kopp te- eller kaffe.

Det finnes mange gode oppskrifter på biscotti, og selv om denne kjeksen tradisjonelt bakes med mandler, kan du egentlig bruke hva du vil av nøtter i deigen. I en tradisjonell biscotti er det ofte revet sitronskall, noe som gir en herlig smak hvis du ikke overdriver og har i skallet fra flere sitroner slik jeg gjorde første gang.

Første gang jeg bakte biscotti, brukte jeg en oppskrift fra Trines matblogg, men jeg klarte selvfølgelig ikke la være å gjøre oppskriften bittelitt sunnere ved å redusere mengden sukker og bruke sammalt hvetemel fremfor finmalt. Jeg valgte også å steke biscottiene to ganger slik det tradisjonelt skal gjøres ettersom jeg liker at disse kakene er steinharde.

Grove biscotti med sitron

  • 200 gram mandler, grovt hakket
  • 3 eggeplommer
  • 2 dl sukker
  • 3 ss vaniljesukker
  • 3 eggehviter
  • 1 klype salt
  • skallet av 1/2-1 sitron
  • ca 8 dl sammalt hvete/fullkorn hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver

Rist mandlene på svak varme i en stekepanne. Ikke rist de minste mandelbitene, ettersom de fort blir brent. Riv sitronskall på en av de minste hullene i rasperen. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til en kremaktig konsistens. Visp eggehviter sammen med litt salt i en annen bolle. Skjær forsiktig eggehviten inn i eggekremen. Ha i mandler og revet sitronskall, og deretter mel blandet med bakepulver.

Del deigen i tre deler, og trill ut tre pølser som er like lange som en langpanne. Legg bakepapir i langpannen og legg biscottipølsene oppå. Press forsiktig ut hver pølse slik at de er ca. 2-3 cm brede.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter til de er gylne. Ta ut, skjær pølsene på skrått slik at hver biscotti blir ca. 1,5 cm tykk. Legg på rist og putt tilbake i ovnen på 80 grader i 30-60 minutter, alt etter hvor harde du vil ha biscottiene. La døren på komfyren stå på gløtt.

Artikkelen er hentet fra Cathrine Borchsenius sin blogg Brahverdag.no

Annonse:
Annonse: