Gresskarboller, halloweenboller, kall de hva du vil! Nydelige er de i hvert fall!
Disse bollene er egentlig ikke så mye vanskeligere å lage enn andre boller. De bare ser mye finere ut!
Ingredienser
Kanelbolle gresskar, ca 20-24 stk
♡ 4 dl melk
♡ 15-20 gr fersk gjær
♡ 1 egg
♡ 125 gr sukker
♡ 2 ts malt kardemomme/1 ts støtte kardemommekjerner
♡ 0,5 ts salt
♡ ca 700-800 gr hvetemel
♡ 125 gr smør
Topping
♡ ca 50 gr smør, smeltet
♡ sukker
♡ kanel
♡ saltstenger
Fremgangsmåte
Elt alle ingredienser (hold igjen litt av melet) utenom smøret, i kjøkkenmaskin. Melken trenger ikke å varmes da eltingen i maskinen gjør deigen varm nok til at gjæren aktiveres. Tilsett mel til deigen slipper bollen og la det hele elte i ca ti minutter. Tilsett deretter smør i terninger og elt det godt inn i deigen i 15-20 minutter til deigen er blank og elastisk. Dekk bakebollen med plast og hev til ca dobbel størrelse.
Del deigen inn i 20-24 like store emner og trill til boller. Knyt hyssing løst rundt bollene. La heve under plast til nesten dobbelt størrelse eller ca 40 min. Stek midt i ovnen i forvarmet ovn på 225 grader i ca 8-10 min. Avkjøl noe på rist, fjern hyssingen. Smelt smør i en kjele. Bland sammen sukker og ønsket mengde kanel på et fat. Pensle bollene med smør, dypp de i sukker- og kanelblandingen. Stikk en liten saltstang i midten som stilk. Server!
Tips: Dypp hyssingen i litt nøytral olje (feks raps) eller i litt smeltet smør før knyting. Da er den enklere å fjerne etter steking.
 
             
            

 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            