Hva bør jeg trene for å gå ned i vekt?

Hei.

Jeg vet at det er viktig å trene når man skal ned i vekt, dels for å beholde muskel mens man mister fett. Det jeg lurer på er holder det å gå, jogge, spille squash, rollerski? Eller må man trene med vekter?

Hei!

Dette er et veldig spennende tema, og det er mange andre som også lurer på dette. 

Når man ønsker å gå ned i vekt av ulike grunner er det mange måter å gjøre dette på, en ting som er sikkert er at både trening og kosthold spiller viktige roller. 

Det første mange tenker på når de vil ned i vekt er hvor mange kilo de veier, og hvor mange kilo de vil gå ned. Hvis det kun er dette som er viktig vil man få resultater av å både miste muskel- og fettmasse. Ulempen ved å miste muskelmasse er at man da også reudserer kroppens evne til energiforbrenning både i hvile og aktivitet. Dette er fordi muskler forbrenner mer enn fett. 

For å gå ned i vekt, og forbli på vekten du ønsker er det derfor viktig å både trene utholdenhet og med vekter. Dette vil sørge for at muskelmassen opprettholdes mens du reduserer fettmassen din, og du vil ha muskelmasse til å forbrenne energi etter at du har gått ned i vekt også. 

Begyn med enkle øvelser med kroppsvekt i sommer, og få inspirasjon i øvelsesbanken.

Jeg ønsker deg god trening og lykke til!