Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Slik blir du kvitt søtsuget.

Hei! Jeg er ei jente på 22 år som veldig gjerne ønsker å gjøre noen forandringer på kropp og helse, både for bedre selvfølelse og for et bedre humør :)

Jeg sliter mest med sukkersug og tankene som sier "ikke spis det, du blir feit!". Men samtidig som de er der så dukker også den andre figuren opp som sier at det sikkert går greit og da ender jeg opp med å spise det jeg ikke ville spise.

Tankene om å ned i vekt og at jeg ikke kan spise det og det er der HELE tiden! Jeg håper litt på at jeg kan bli litt mer kvitt det om jeg faktisk gjør noen endringer, koser meg litt innimellom, får opp humøret av et sunnere kosthold og av at jeg kanskje ser resultater på kroppen. Har du noen tips til meg? :)

Jeg har boken som heter Tren deg sprek, spis deg slank, og er veldig fornøyd med den! Den har fått meg inn på sporet om å ville sette mer pris på meg selv, få vekk de tankene som sier at jeg ikke kan ditt og datt og til å prøve å gjøre noe med det.


Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius svarer:

Cathrine Borchsenius
Cathrine Borchsenius er utdannet klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo. Cathrine er kjent fra "Sunt og Godt" på TV2, og er en hyppig brukt ekspert i media. Cathrine er gründer og daglig leder av www.bramat.no, og og jobber dessuten som konsulent/rådgiver innen ernæring.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hei!

Så bra at du har lest boken vår "Tren deg sprek, spis deg slank", og at du føler at den har gitt deg noe!

Tankene du sliter med, er du nok ikke alene om. Av en eller annen merkelig grunn, så er det jo ofte slik at hvis man for eksempel bestemmer seg for å ikke spise sjokolade, så får man dobbelt så lyst på sjokolade som hvis man ikke hadde bestemt seg for noe sånt. Samtidig så sliter du kanskje med et ekstra stort søtsug fordi du ikke spiser helt optimalt.

Så jeg har to råd til deg:

1. Ikke tenk så mye på alt du ikke bør spise!

Fokusere heller på alt som er bra for deg. Kanskje kan det også være lurt at du ikke bestemmer deg for at du IKKE skal spise søtsaker.For mange kan det faktisk være bra å ta seg en liten sjokoladebit jevnlig, men da må du selvfølgelig klare å stoppe i tide.

2. Spis deg til mindre søtsug

For at du skal bli kvitt søtsuget, er det viktig at du prøver å spise jevnlig og ikke la det gå mer enn 3-4 timer mellom hver gang du spiser. Spis alltid en sunn og fiberrik frokost, for eksempel grove knekkebrød med proteinrikt pålegg og et glass melk.

Dette vil ha en positiv innvirkning på blodsukkeret ditt hele resten av dagen, noe som i seg selv vil være med på å redusere søtsug. Velg grov og fiberrik mat fremfor mat som inneholder mye raske karbohydrater. Det vil også gi et mer stabilt blodsukker og mindre søtsug. Hvis søtsuget melder seg, kan det faktisk hjelpe å spise noe proteinrikt som cottage cheese med nøtter, Skyr, eller liknende.

Ta gjerne en titt på artiklene jeg har lenket til.

Lykke til videre!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke