Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Lyst på et deilig måltid som passer til både hverdags og fest?

Prøv torsk med spekeskinke. Denne retten kommer garantert til å bli en favoritt.

Ingredienser

4 personer

  • 700 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper, grovmalt
  • 4 ts smør
  • 4 skiver spekeskinke
  • 200 g cherrytomat

Rotmos

  • 1 kg rotgrønnsaker
  • 1 dl fløte
  • 2.5 ss smør
  • salt og pepper

Tilbehør

asparges

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær torsk i serveringsstykker og dryss salt og pepper over.
Legg en teskje smør på hvert torskestykke.
Rull en skive skinke rundt hvert torskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.
Legg tomatene i formen og stek i ca. 10 minutter.

ROTMOS

Rens, skrell og del alle rotgrønnsakene i jevne biter. Her kan du bruke en blanding av ulike rotgrønnsaker som kålrot, gulrøtter, sellerirot, pastinakk og jordskokk.

Kok grønnsakene helt møre med en god klype salt i vannet. Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

DAMPEDE ASPARGES

Knekk av den trevlete delen nederst på aspargesen. Kok opp vann (bruk 1.5 ss salt pr. liter vann).

Legg aspargesen i det kokende vannet, og la de koke i 2-4 minutter. Koketiden er avhengig av tykkelsen på aspargesen.

Når den er ferdig kokt, avkjøl aspargesen i iskaldt vann.

Kilde: Godfisk.no
Annonse:
Annonse: