Denne pizzaen tar pizzamåltidet til nye høyder!
Ny pizza = nye muligheter. Test ut nye pizzasauser og toppinger. Som denne fargerike pizzaen som smaker himmelsk!
PIZZADEIG
- 2 dl vann, ca 37 grader
- 25g fersk gjær
- 1/2 ss honning
- 350g hvetemel
- 3,5 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 1,5 ss persille
For ekstra deilig smak, tilsett også:
- 1 ts spisskummen
- 20g soltørket tomat, i små biter
- 30g sort oliven, delte
- 50g fetaost med soltørket tomat
Rør ut gjæren i vann + honning og miks med hvetemel,
krydder og olje. Elt eventuelt inn ekstra ingredienser. Elt
I maskin i 5-10 minutter og hev under plast i 1 time.
Kjevle eller trykk ut 2 pizzabunner, legg på fyll og stek
på 220 grader i 15 minutter.
TOPPING
Spinathummus (nedenfor), smørstekt aubergine og squash (stek i skiver med salt og pepper til gylne), 1 håndfull
finhakket rødløk, en neve gul paprika, ca 1/2 mozzarella ost,
revet i biter, og grovt rosépepper.
Spinathummus
- 30 gram frossen hakket spinat
- 210 gram fersk spinat
- 2 ss persille
- 1/2 ts sitronpepper
- 400 gram hummus (se oppskrift på hummus nedenfor)
Ha spinat i en blender og kjør til en paste og
miks inn hummus. Smak til med salt og pepper.
Hummus base
- 400 gram møre kikerter
- 1 medium hvitløksfedd
- 2 ss rømme
- 1 ss mild olivenolje
- 1 liten ts salt (smak deg frem)
- 1 ts hvitløkspulver
- 2/3 ts spisskummen
- 1 ts sitronpepper
- 1/2 ts pepper
- Saft av 1/2 liten sitron
Miks alt sammen i en blender til en myk og
Kremete hummus, og smak til med salt,
pepper og sitron. (Ha deretter i spinatmixen hvis du vil lage spinathummus.)