Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Denne pizzaen tar pizzamåltidet til nye høyder!

Ny pizza = nye muligheter. Test ut nye pizzasauser og toppinger. Som denne fargerike pizzaen som smaker himmelsk!

PIZZADEIG

  • 2 dl vann, ca 37 grader
  • 25g fersk gjær
  • 1/2 ss honning
  • 350g hvetemel
  • 3,5 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 ss persille

For ekstra deilig smak, tilsett også:

  • 1 ts spisskummen
  • 20g soltørket tomat, i små biter
  • 30g sort oliven, delte
  • 50g fetaost med soltørket tomat

Rør ut gjæren i vann + honning og miks med hvetemel,
krydder og olje. Elt eventuelt inn ekstra ingredienser. Elt
I maskin i 5-10 minutter og hev under plast i 1 time.

Kjevle eller trykk ut 2 pizzabunner, legg på fyll og stek
på 220 grader i 15 minutter.

TOPPING

Spinathummus (nedenfor), smørstekt aubergine og squash (stek i skiver med salt og pepper til gylne), 1 håndfull
finhakket rødløk, en neve gul paprika, ca 1/2 mozzarella ost,
revet i biter, og grovt rosépepper.

Spinathummus

  • 30 gram frossen hakket spinat
  • 210 gram fersk spinat
  • 2 ss persille
  • 1/2 ts sitronpepper
  • 400 gram hummus (se oppskrift på hummus nedenfor)

Ha spinat i en blender og kjør til en paste og
miks inn hummus. Smak til med salt og pepper.

Hummus base

  • 400 gram møre kikerter
  • 1 medium hvitløksfedd
  • 2 ss rømme
  • 1 ss mild olivenolje
  • 1 liten ts salt (smak deg frem)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2/3 ts spisskummen
  • 1 ts sitronpepper
  • 1/2 ts pepper
  • Saft av 1/2 liten sitron

Miks alt sammen i en blender til en myk og
Kremete hummus, og smak til med salt,
pepper og sitron. (Ha deretter i spinatmixen hvis du vil lage spinathummus.)

hummus med spinat

Annonse:
Annonse: