Foto: Aina Thorstensen Øksnevad/ Miss.Cookit

Denne pizzaen tar pizzamåltidet til nye høyder!

Ny pizza = nye muligheter. Test ut nye pizzasauser og toppinger. Som denne fargerike pizzaen som smaker himmelsk!

PIZZADEIG

  • 2 dl vann, ca 37 grader
  • 25g fersk gjær
  • 1/2 ss honning
  • 350g hvetemel
  • 3,5 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 ss persille

For ekstra deilig smak, tilsett også:

  • 1 ts spisskummen
  • 20g soltørket tomat, i små biter
  • 30g sort oliven, delte
  • 50g fetaost med soltørket tomat

Rør ut gjæren i vann + honning og miks med hvetemel,
krydder og olje. Elt eventuelt inn ekstra ingredienser. Elt
I maskin i 5-10 minutter og hev under plast i 1 time.

Kjevle eller trykk ut 2 pizzabunner, legg på fyll og stek
på 220 grader i 15 minutter.

TOPPING

Spinathummus (nedenfor), smørstekt aubergine og squash (stek i skiver med salt og pepper til gylne), 1 håndfull
finhakket rødløk, en neve gul paprika, ca 1/2 mozzarella ost,
revet i biter, og grovt rosépepper.

Spinathummus

  • 30 gram frossen hakket spinat
  • 210 gram fersk spinat
  • 2 ss persille
  • 1/2 ts sitronpepper
  • 400 gram hummus (se oppskrift på hummus nedenfor)

Ha spinat i en blender og kjør til en paste og
miks inn hummus. Smak til med salt og pepper.

Hummus base

  • 400 gram møre kikerter
  • 1 medium hvitløksfedd
  • 2 ss rømme
  • 1 ss mild olivenolje
  • 1 liten ts salt (smak deg frem)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2/3 ts spisskummen
  • 1 ts sitronpepper
  • 1/2 ts pepper
  • Saft av 1/2 liten sitron

Miks alt sammen i en blender til en myk og
Kremete hummus, og smak til med salt,
pepper og sitron. (Ha deretter i spinatmixen hvis du vil lage spinathummus.)

hummus med spinat