En enkel, smakfunn og sunn fiskerett.
Torsk er en helt fantastisk matfisk som tåler tilbehør med mye smak. Her har du en frisk og lett torskerett akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.
Ingredienser
4 porsjoner
- 800 g torskefilet uten skinn og ben
- 2 ss smør
- 1 ts salt
- 0,25 ts malt nellik
- 0,5 ts kvernet pepper
- 500 g potet
- 1 ss olivenolje
- 1 ss finhakket frisk timian
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 100 g cherrytomat
- 1 pk sukkererter
- 1 ss smør
- 1 ts malt kardemomme
- 0,5 ts salt
KAPERSVINAGRETTE
- 1 stk rødløk
- 4 ss bladpersille
- 2 ss kapers
- 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
Lag vinaigrette: finhakk rødløk, persille og kapers. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.
Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.