Spicy og fresht, og skikkelig digg kosemiddag!
Fylte tortillas med mørt biffkjøtt skåret i strimler, masse grønt, og deilig, kremet guacamole - en fajitas som redder de aller fleste fredager!
Ingredienser
- 600 g biffkjøtt i strimler
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. oransje paprika
- 1 stk. grønn paprika
Marinade:
- 1 ts finhakket jalapeño eller grønn chili
- 2 båter finhakket hvitløk
- 2 ss finhakket frisk koriander
- 1 dl olje
- 2 ss soyasaus
- 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
- saft av 1 stk. lime
Guacamole:
- 2 stk. avokado
- ca 1 ss limesaft
- 2 ss finhakket frisk koriander
- 1 båt revet hvitløk
Til servering:
- 12 stk. små hvetetortilla
- 2 stk. finsnittet vårløk
- 1 stk. lime i båter til servering
- 1 stk. jalapeño i tynne skiver
Fremgangsmåte
Del jalapeño på langs og fjern frøene. Finhakk chilien, riv hvitløk og finhakk koriander. Bland alt sammen med de øvrige ingrediensene i marinaden.
Legg biffstrimler i marinaden. Mariner gjerne i en pose slik at marinaden fordeler seg godt rundt strimlene. Mariner i minimum 2 timer, gjerne lengre.
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket hvitløk og koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.
Avokado miljø
Rens paprika, og skjær dem i strimler. Skjær rødløk i båter.
Stek biffstrimler i flere omganger i en stor, varm stekepanne med litt olje til de har fått en gyllen farge på alle sider. Sett kjøttet til side, og stek paprikastrimler og løkbåter til grønnsakene er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og la alt surre i 2-3 minutter.
Varm hvetetortilla etter anvisning på pakken.
Legg guacamole, stekte biffstrimler og grønnsaker på varme hvetetortillas. Pynt eventuelt med finsnittet vårløk, jalapeño eller grønn chili. Server gjerne lime i båter til.